MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU KURUMSAL TARİHÇE

05.03.2019 637

Aydın Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu olarak 1988 yılında hizmete açıldı. İhtiyaçları karşılayamayan A Blok ilköğretim okul binasına ek olarak 1989 yılında 560 metrekarelik alan sahip 2 katlı, 12 derslikli, 1 Fen ve 1 Bilişim Teknolojileri laboratuarlı, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 1 öğretmenler odası olarak yapıldı. 1989’da yılında yapılan binamız ilköğretim okulu ikinci kademe olarak kullanılmaya başlandı.

Daha sonra bölgede lise binası olmadığından binadaki öğrenciler ilköğretim okulu binasına alındı. Binamız Mehmet Akif Ersoy Lisesi olarak kullanılmaya başlandı. Lise binası yapılınca tekrar ilköğretim okulu ikinci kademe olarak kullanılmaya devam edildi. Okulumuzun doğu kısmı önce Özel Eğitim Uygulama Merkezi (OÇEM) e geçici olarak tahsis edildi. Özel Eğitim Uygulama Merkezinin 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Tepecik İlköğretim Okulu B Blok binasına Aydın Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. ve II. Kademe olarak faaliyet göstermek için taşınması üzerine; Özel Uygulama Merkezinin boşalttığı okulumuzun doğu kısmı Merkez İmam-Hatip Ortaokuluna geçici olarak verildi.

2012 yılında çıkan 6287 Sayılı kanuna göre Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak 2 (iki) kuruma ayrıldı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu A Blokta, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu B Blokta ayrı ayrı eğitim öğretimlerine devam etmektedir. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 (12 yıllık) kademeli eğitim uygulamasına geçilince Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak ikili eğitimine devam etti. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Merkez İmam-Hatip Ortaokulu kendi binasına taşınınca, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak normal eğitimine devam etmektedir.

Bugün 12 derslik, 358 öğrencisi, 28 öğretmeni, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 rehberlik servisi, 1 memur ve 1 yardımcı hizmetli ile TYÇ programı kapsamında 1 çalışanı mevcuttur. Ayrıca 5000 m2 bahçesi; basketbol,  fıstık çamı ağaçlandırması ile değerlendirilmiştir. Okulumuzun bahçesi öğrencilerin dinlenmelerine uygun hale getirilme çalışmaları ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.